- En perfekt taktisk kamp

To raske fra Kastrati, 4-0 og et strålende Jonvik-comeback.

NARDO-KFUM 0-4 (0-2). Et lag på nedre halvdel av tabellen var dagens utfordring. I PostNord-ligaen må det uansett kjempes hardt for hvert eneste poeng. Nardo er dessuten et lag vi har slitt litt med. De siste seks kampene før dagens oppgjør hadde kun gitt en KFUM-seier.
 
I dag skulle det imidlertid vise seg at Kåffa kunne kontrollere inn en trygg trepoenger. Et KFUM-lag litt mer direkte enn vanlig på et hardt underlag tok grep om matchen fra start og ledet med to før halvtimen. Det siste kvarteret før pause kom Nardo høyere i banen. Med to raske Kåffa-mål midtveis i andre og en god avslutning endte kampen til slutt 4-0.
 
- Vi gjennomfører en perfekt taktisk kamp. Gutta responderer på treningsuka og inngangen til denne kampen. At vi kan være mer direkte i stilen, som vi er i dag, er noe vi kan få bruk for i andre kamper i år også, sier Isnes.
 
Den første store sjansen hadde Håkon Stavrum tidlig i kampen. Midtbanespilleren fikk stå mutters alene foran Nardo-keeperen, men klarte ikke å sette ballen i nota fra kort hold.

Det skulle likevel ikke gå mange minutter før KFUM-gutta i blått kunne juble på Nissekollen kunstgress. Moses fikk ballen i feltet og satte inn 1-0 med ryggen mot mål. Årets sjette ligamål fra vår toppscorer. 
 
Ny scoring ble det da Robin slo langt mot kompis Levo i feltet. Vår venstrekant for anledningen kjempet til seg ballen og fikk nok plass til å sette inn dagens andre for Kåffa.
 
Etter pause kom Nardo bedre med fra start av omgangen, uten at det ble særlig til sjanser. Da det var spilt nesten en time kom Kastrati inn for Stavrum. Kastrati tok plass på kanten, mens Lars Olden Larsen gikk ned i midtbanen.
 
Innbytter Kastrati brukte de neste ti minuttene godt. Først gjorde han ingen feil da han ble spilt fri av Moses og minutter senere pirket han inn 4-0 etter pasning fra Sortevik. Dermed var kampen i realiteten avgjort.
 
Og seieren kunne vært større. For eksempel hadde Sortevik et skudd i stanga og Olden Larsen en god sjanse som han blåste over mål.
 
- Vi har et tosifret antall sjanser, mot Nardos ene. Da er det greit at det ender 4-0, sier Isnes.
 
Med Hagen ute med skade og Hammer ikke tilgjengelig grunnet det harde underlaget, ble det et gledelig comeback i KFUM-forsvaret i dag. Erik Jonvik tok på seg drakt nr. 14 og spilte sin a-kamp nr. 236 (og tok med det steget opp på 11. plass på adelskalenderen). Godeste Jonvik gjorde en solid kamp i midtforsvaret og fikk jevnt med (fortjent) skryt fra TV-kommentatoren.
 
Skryt vanker også fra trener Isnes til stoppervikaren:
 
- Jonvik gjør en kanonkamp. Enkelt, tøff og smart i valgene. Akkurat som forventet. Deilig å se at bredden i stallen vår er stor.
 
Alle tre Oslo-lagene i tet tok solide seire i dag. Serieleder Skeid vant 3-0 mot Vidar etter hat trick fra eks-KFUMer Stian P i andre omgang, mens Kjelsås vant 5-2 mot VIF-rekruttene.
 
Neste helg kommer Stjørdals/Blink på besøk på KFUM Arena.

 
 

SAMMEN FOR EN REN IDRETT

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift