Ny spiss klar for Kåffa

Erik Stafford Germundsson går fra Skeid til KFUM.

Erik Stafford Germundsson spilte aldersbestemt fotball for Sprint/Jeløy og fikk en halv sesong der i 2. divisjon før han gikk til Sarpsborg 08. Der hadde han et godt år med spill på junior og b-lag før han gikk til Skeid før 2017-sesongen.

Han fikk prøve seg en del i treningskamper, men gjennom serien ble det lite tid på banen for den 20 år gamle spissen.

- Ja, det ble mindre spilletid enn jeg hadde håpet på, og det var selvsagt ikke enkelt å dytte ut ligaens toppscorer, David Tavakoli. Det var derfor lett å si ja når det åpnet seg en mulighet hos Kåffa nå, sier Stafford som nylig også fikk anledning til å vise seg fram på trening for U23-laget til tyske St. Pauli.

Kåffas nye spiss har vært og er aktuell for U-landslagsspill for Gambia, men for den 190 cm høye spissen handler det nå om å få spilletid.

Slik beskriver han sine egne kvaliteter som fotballspiller:

- Jeg er en bakromsspiller som er duellsterk og god til å utnytte ubalanse i forsvaret. Jeg er først og fremst midtspiss, men kan også brukes som kant.

Når han nå ikke skal spille fotball for Kåffa, studerer han idrettsvitenskap på Norges idrettshøgskole. De dagene han ikke skal sitte på skolebenken, er planen å jobbe på KFUMs fotballakademi.

- Det gleder jeg meg veldig til. Jeg er glad i å jobbe med barn, sier spissen.

Nå ser han fram til å komme i gang som KFUM-spiller over nyttår.

- Jeg ønsker å gjenskape noe av det jeg opplevde og presterte i 08, og sånn jeg kjenner og har blitt presentert for Kåffa, så ser jeg mange likheter med det jeg gjorde og var med på i Sarspsborg. Det lover godt, sier Stafford.

Trener Jørgens Isnes, sier følgende om sin nye spiss:

- Erik er et ubeskrevet blad. I noen tilfeller vil det være naturlig å gå inn for å sjekke stats på spilleren. I dette tilfellet var det annerledes. Spilleren har slitt med spilletid i Skeid, men jeg kjenner til potensialet hans, og ønsker og tror han kan få det ut hos oss. En sterk og fysisk spiss med god fart. Vi håper og tror han kan være en håndfull for forsvarere når vi kommer til seriespill til våren.

Fikk du med deg?
Unggutter trer inn i a-stallen
Moses til KFUM
Trio med videre
Dodou med videre
Sortevik og Hammer med i 2018

SAMMEN FOR EN REN IDRETT

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift