- Den forferdelige starten ødela for oss

Se hva Isnes mener er årets mål, årets lagprestasjon og årets nedtur.

2017-sesongen er historie for Kåffas a-lag. 2017-historien ble ikke helt så god som trener Jørgen Isnes hadde håpet på. Med seieren mot Finnsnes i siste runde, avsluttet laget på 7. plass i PostNord-ligaen avdeling 1.

Nå er imidlertid blikket rettet framover. Det vil si; først skal læring fra årets sesong fordøyes og tas med inn i planleggingen av neste år.

Vi har latt årets a-lagstrener oppsummere sesongen her:

- Hva er du mest fornøyd med i år?
- Jeg er mest fornøyd med at vi klarer å snu en ekstremt dårlig start resultatmessig til en veldig god periode før sommeren. Å starte med 0-1-5 var tøft både for spillergruppa og meg selv. Samtidig så visste vi at prestasjonene hadde vært bedre enn det resultatene tilsa. I denne perioden ble vi gjerrigere, og ikke minst mer effektive.

- Hva lærte du og laget av disse første kampene der det gikk imot?
- Når det gikk tungt, var det viktig å være enda tydeligere på hva vi skulle gjøre. Vi ble enda strammere i strukturen vår, la oss litt lavere i banen, samt poengterte viktigheten av det å kunne ha spillere i banen som både flyttet beina godt og raskt.

- Årets lagprestasjon?
- Lagprestasjonen mot Molde i cupen var meget bra. En fest for klubben, men også en fest for spillerne. Vi hadde Molde litt i kne, og flere spillere stod frem fra sin aller beste side. I serien var nok bortekampen mot Raufoss den beste kampen. Perfekt gjennomført, hvor vi varierer på presshøyder, ballbesittelse og kontringer.

- Årets mål i dine øyne?
- Det har vært mange kremmerhus i år, og det er vanskelig å falle ned på bare ett. Mot Vålerenga 2 så fikk vi mange på en gang, deriblant Sortevik og Emil sine. Rasch i bortekampen mot Vålerenga 2. Men – Sorteviks perle mot Molde blir kanskje naturlig å plukke når det var mot såpass god motstand. Også verdt å nevne Doff sin mot Kjelsås, der han limer den opp i vinkelen. Mot Nybergsund har vi noen flotte mål med mange trekk i laget.

- Årets største nedtur?
- Den forferdelige starten vi hadde. Mye av den endelige tabellplasseringen ble ødelagt der.

- Hvilket lag i avdelingen overrasket deg mest positivt?
- Kjelsås er vel det laget som har gjort det bedre enn forventningene. Nå vet jeg de er dyktige oppe på platået, så det er ingen overraskelse for meg personliig, men samtidig så må man nok se på mange av de andre lagene også i denne sammenheng - som nok er litt skuffet over egen prestasjon, inkludert oss selv.

- Du er ikke i mål med evaluering, men hva vil du særlig forsterke inn mot treningsvinteren?
- Vi økte noe mer på mengde i år og ønsker å fortsette slik. Vi er nødt å skape en enda høyere intensitet på en del av øktene, slik at vi kan utvikle oss videre. Vi må ha spillere som tåler å trene en del og som tar seg ut oftere i treningshverdagen. Samtidig er vi nødt til å bli enda bedre på å tilpasse for hver enkelt spiller. Spillemessig ser vi at lag legger seg noe lavere på Ekeberg og vi møter utfordringen med å spille mot etablert forsvar oftere enn vi gjør på bortebane. Det vil selvfølgelig bli et fokus for oss neste år.

- Doff har gitt seg, Sortevik og Hammer har sagt de er med. Hva er status i troppen for øvrig?
- Når det kommer til troppen neste år, så er vi i gang med samtaler med spillere. Noen endringer vil det bli, men jeg håper at så mange som mulig blir med videre. Vi har allerede en del på plass, mange er positive, så får vi se hva som skal opp fra egen stall og hva som eventuelt skal hentes utenfra. Vi har en liten liste med spillere som kan være aktuelle inn her neste år, men den lista skal vurderes nøye opp mot det vi har i dag og i egen klubb.
- Det har vært en del henvendelser fra andre spillere, og det er klart at vi har en veldig fin kamparena neste år, som ingen andre Oslolag (2.divisjon har. 2.div, 3.div, 4.div og junior i interkrets). Samtidig vet vi at det er treningshverdagen som er viktigst. Vi må ta nye steg i klubben på dette området også. Spillertyper som ønsker å trene mye og godt, som har ambisjoner og som rydder veien for fotballen er ønskelig.

- Hvilke spillertyper vil du særlig søke inn mot ny sesong?
- Når det kommer til posisjoner, så er det selvfølgelig litt avhengig av hva som blir av de vi har nå. Vi ser etter spillere i flere posisjoner, så får vi se i tiden fremover hva som faller på plass. Vi starter opp igjen 6.novemeber. Da vil vi holde det gående frem til midten av desember. I denne perioden vil det være litt prøvespillere både fra egen klubb og utenfra. Mandag, onsdag og torsdag vil treningsuka være når vi holder det i gang.
SAMMEN FOR EN REN IDRETT

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift