- Et langt steg framover for KFUM Familiearena

Områdeprogrammet for Ekeberg, med KFUM Familiearena inne, ble vedtatt i dagens bystyremøte.

Etter å ha blitt utsatt to ganger ble områdeprogrammet for Ekeberg by- og idrettspark endelig behandlet i bystyret i dag. Da vedtaket ble gjort i Rådhuset i ettermiddag, lå KFUM Familiearena inne i programmet, i henhold til de planer som ble sendt inn av KFUM Eiendom tidligere i år.
 
- Dette er selvfølgelig en milepæl for oss, og et langt steg framover for KFUM Familiearena, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg, som var del av et lag av KFUM-kamerater som spent fulgte med fra galleriet i rådhuset i ettermiddag.

- Vi har hele tiden hatt troen på og fått signaler om at flertallet av politikerne har ønsket anlegget vårt velkommen, men har forståelse for at det også har vært en krevende og komplisert sak. I dag er vi selvsagt svært takknemlige for at politikerne har klart å komme til en beslutning og ser verdien i hva dette anlegget vil tilføre breddeaktiviteten i KFUM-kameratene og for idretten i bydelen for øvrig. Vi går nå over i en ny fase der vi må se på helheten i hvordan vi ønsker å realisere prosjektet.
 
Gratulerer til idretten!
Før vedtaket ble fattet i ettermiddag var det en tre kvarters debatt der ulike synspunkt og meninger ble brynt mot hverandre.
 
Fra talerstolen ble blant annet følgende framført fra de politikerne som talte for utbygging av idrettsanlegg på Ekeberg, inkludert KFUM Familiearena:
Gratulerer til idretten!
Den store vinneren her er breddeidretten.
Det er en stor verdi å få en helhetlig plan på plass.
Dette er med på å sikre den åpne Ekebergsletta.
Dette er et godt kompromiss.
Dette er en bra dag for Ekeberg.
 
Ønsker innspill
KFUM vil om kort tid oversende reguleringsplanforslaget til Plan- og bygningsetaten som er innenfor det vedtatte områdeprogrammet.
 
- Nå er det bare å glede seg til å jobbe videre med arenaplanene. Vi ser utrolig mange spennende muligheter for KFUM-kameratene i det som nå er vedtatt. Det vil være naturlig at vi etter hvert involverer medlemmene i klubben i sterkere grad for å få innspill på hvordan vi bør bruke anlegget til å utvikle aktiviteten på best mulig måte framover. På en dag som denne, synes jeg også det er grunn til å takke alle som har bidratt så langt i arbeidet med ny arena. Over mange år er det lagt ned ufattelig mange timers arbeid, sier Thor-Erik Stenberg.

NRK om dagens vedtak.

LES OGSÅ:
I denne saken fra i sommer kan du lese mer om innholdet i konseptet.
 
Les også dette innlegget fra Dagsavisen tidligere i høst.
Vi vil bety enda mer – for enda flere

SAMMEN FOR EN REN IDRETT

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift