Lübeck til Kåffa

- Ser fram til å bidra, både på og utenfor banen, sier den tidligere Follo-kapteinen.

Tidligere Follo-kaptein Anders Lübeck er klar for KFUM. 25-åringen, som opprinnelig er fra Son, er dermed aktuell for troppen til søndagens kamp mot Bryne. 

​Lübeck har vært ute med en skulderskade siden i fjor høst, men er nå fullt restituert. Kontrakten hans med Follo gikk ut i januar.

- Nå er jeg veldig glad for å komme i gang igjen. Jeg har hatt mange tunge stunder - til dels ensomme stunder - med opptrening. Jeg har kjent på om det fortsatt er fotball jeg skal drive med, om jeg er topp motivert til å komme tilbake for fullt. Og svaret på det er JA! Jeg ble derfor veldig glad for at Ståle ringte meg når jeg nå var klar for spill igjen, sier Lübeck.

Lübeck er i utgangspunktet midtstopper. I 25-åringen får Kåffa en ledertype og en spiller med solid erfaring fra OBOS-ligaspill med Follo. Allerede som 19-åring ble han utpekt som kaptein på Follos a-lag.

- Jeg har vært en del rundt i klubber i det siste, og for meg har Kåffa egentlig vært et førstevalg hele veien. Det er en fantastisk klubb, med gode verdier. Rett og slett en fin plass å være, og det er ikke bare noe jeg sier, men noe som er helt ekte fra min side, sier Lübeck.

Han kjenner KFUM som Follo-spiller, men har også fulgt med på klubbens utvikling og spillestil.

- Jeg har vært i Follo siden jeg var 14 år, og opplever at Kåffa ønsker å spille på en måte som minner om det vi har gjort i Follo. Også det var viktig for meg, sier Lübeck.

Nå er han klar til å bidra i jakten på nye OBOS-ligapoeng. I fjor var han med på et Follo-lag som lå over nedrykksstreken helt til sju minutter på overtid av siste seriekamp. Da scoret Jerv, og sesongens siste spark på ballen sendte Follo ned i 2. divisjon. 

- Jeg vet hva som venter. Høsten blir helt sikkert spennende og tøff, og jeg har med meg en erfaring som jeg ser fram til å dele av, både og utenfor banen, sier Lübeck.

Med Lübeck på plass har Kåffa bedre dekning på stopperplass. Jørgen Hammer er på vei tilbake etter skaden han pådro seg i vår, men er fortsatt noen uker unna kamp. Eivind Sæther er dessverre ute med skade igjen, og er ikke aktuell de nærmeste kampene. 

Vi ses på kamp søndag. Kampstart kl. 18.00 på KFUM Arena!

SAMMEN FOR EN REN IDRETT

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift