Moses sikter høyt

- Drøm om å ta det veldig langt på fotballbanen.

Denne saken står på trykk i KFUMs sesongmagasin, og ble skrevet før seriestart. Kom på Hødd-kampen til helga om du enda ikke har fått tak i et eksemplar av magasinet.

Moses Mawa (21) er enda en Holmlia-gutt som håper å bli fotballproff. I år vil han ta et nytt steg på veien ved å score mål for Kåffa.

- Jeg har fortsatt en drøm om å ta det veldig langt på fotballbanen. Jeg drømmer om utlandet, via eliteserien.

Det er en ambisiøs 21-åring Kåffa har fått inn i angrepsrekka før årets sesong. De som har vært innom a-lagstreninger og -kamper i vinter kan ikke ha unngått å legge merke til Moses Mawa. Kraftfull, rask, målhungrig og med stor innlevelse spiller han sin fotball.

MANGE KLUBBSTOPP. Spissen kom fra Bærum i vinter og har markert seg med scoringer i treningskampene. Selv om Holmlia-gutten ikke har reist så langt for å finne sin nye klubb, har fotballreisen fra Holmlia til KFUM hatt flere stopp på veien.

Moses, som har foreldre fra Sør-Sudan, startet ball-leken på løkka på Manglerud. Som 8-åring flyttet han fra Manglerud til Holmlia. Da hadde han allerede blitt del av barnefotballen i Vålerenga, og ble i VIF-systemet fram til han var 14 år. Mye pendling inn til Valle kombinert med lite spilletid, førte til at han skiftet til Holmlia der han spilte til han var 16. Så fulgte et år med interkrets i Oppsal, retur til Holmlia, siste års junior i Lyn og nå to sesonger i Bærum.

- Jeg har nok vært litt rastløs, men for meg har det handlet om å søke nye utfordringer. Jeg har hatt lyst til å teste meg selv og hele tiden søke et nivå opp.

TIMESVIS PÅ LØKKA. Men grunnlaget for egen fotballkarriere ble lagt på Holmlia. Nærmere bestemt på kunstgresset på Lusetjern. Stedet har produsert en lang rekke toppspillere som har markert seg utenlands, på landslag og i eliteserien. Selv har Moses brukt tid der med Stabæk-duoen Ohi Omoijuanfo og Moussa Njie. Og to av gutta som nå er lagkompisene hans i Kåffa: Dodou og Yannis.

Og – hemmeligheten; konseptet Moses omtaler som «innafor 16».

- Vi spilte innafor 16-meteren med mål i hver ende. 3v3, 4v4, 5v5, ut fra antall spillere som var der. Mål i hver ende, vinner’n står. Det var vi time etter time til det ble mørkt, minnes Moses.

Han legger ikke skjul på at det er inspirerende å se gamle løkkakompiser som har tatt steget opp i eliteserien.

- Det er klart det er motiverende. Det er liksom ikke så lenge siden vi brukte dagene sammen på Lusetjern. Jeg brenner for fotballen og håper at jeg en dag kan ta steget opp, men tiden får vise om jeg lykkes.

Han har funnet seg godt til rette i Kåffa, både på og utenfor banen.

- Her har jeg etablerte og gode spillere som kan veilede meg, og så er det mange unggutter jeg kan lære noe bort til. Det har vært høyt nivå på treningene i vinter, vi har et godt trenerteam og jeg synes absolutt det ser bra ut, sier Moses.

TRIVES PÅ AKADEMIET. Utenom treningen jobber han på klubbens akademi. For 21-åringen har det vært en berikelse i hverdagen. Når vi snakker med akademisjef Jonvik, sier han helt uoppfordret at Moses’ inntreden også har vært en berikelse for akademiet.

- Han har en helt egen evne til å få kontakt med alle barna, og da mener jeg virkelig alle barna. Han ser også de som er litt utafor, sier Erik.

- Det å jobbe på akademiet har vært kjempegøy faktisk. Jeg trives veldig godt med det, og det gir meg mye. Og så er det kult at de driver og spør hvordan det går på treninger og i kamper. Nå håper jeg mange av akademibarna kommer og ser på oss når sesongen starter, sier Moses.

KFUM MØTER HØDD PÅ LØRDAG:
Moses og co. spiller mot Hødd hjemme på KFUM Arena lørdag. A-laget har spilt på seg godt med selvtillit i sesongåpningen og ser fram til å møte klubben som vi også spilte mot i OBOS-ligaen i 2016. Ta turen!


 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift