- Veldig trist og rart

Doff takker for seg etter 280 kamper på a-laget.

Med helgas kamp mot Finnsnes er en epoke over i KFUM-historien. Christoffer Dahl (33) har bestemt seg for å avslutte sin lange og innholdsrike a-lagskarriere. Med Finnsnes-kampen stopper Doff på 280 kamper. Bare Klaus Odden (365), Eivind Sæther (327), Conrad Åslund (291) og Pål Pernes (286) har flere.

Doff spilte på klubbens gode 84-årgang og fikk tidlig prøve seg på a-laget. I 2003 meldte han overgang til Lyn. Det ble i tillegg et låneopphold i M/S før han returnerte til Kåffa i 2007. Her har han spilt de siste ti årene, med unntak av et kort opphold i Tippeliga-klubben Hønefoss. Da han kom tilbake fra Hønefoss i 2012, ble han også ansatt i klubben.

I fjorårets OBOS-liga var Doff klubbens beste spiller sesongen sett under ett, og på NTBs spillerbørs endte han på 5. plass. For Doff startet sesongen med lansering av sin egen klubbsang på Østlandssendingen, men det endte dessverre med nedrykk.

Inne i sin siste uke som a-lagsspiller, har vi stilt Doff 10 spørsmål.

- Det ryktes at det er slutt på a-lagskarrieren med helgas kamp - deilig eller vemodig?
- Både og. Det skal bli veldig godt å fjerne en fartsdump i hverdagslogistikken, men det blir også veldig trist og rart å spille min siste «ordentlige» fotballkamp.

- Hva husker du fra debuten for Kåffas a-lag?
- Det var på Furuset kunstgress ved IKEA. Jeg husker ikke motstanderen, men jeg kom inn som venstrekant det siste kvarteret. Tror ikke jeg gjorde så mye ut av meg... Var veldig redd for Magne Mogstad husker jeg.

- Topp 3-opplevelser i din spillerkarriere i Kåffa?
- 1) Opprykket i 2015, utvilsomt. Døgnet i Nord og velkomsten på Gardermoen vil alltid være brent fast i minnet. Og å gjøre det med gutter jeg hadde spilt med så lenge. Husker jeg satt i bussen på vei fra kampen, stemningen var helt magisk og jeg satt ved siden av min gode venn og kaptein, Eivind Sæther. Vi så på hverandre og tenkte bare at dette er helt uvirkelig. Det var rett og slett vakkert. 2) Da vi slo ut Lyn i 8-delsfinale i NM i 2002 på straffekonk. Det var en gjeng amatører med forskjellige shortser og overdeler mot en smakløs vestkantgjeng med proffer(året etter var jeg en del av dem). Jeg bomma på straffe, men vi vant likevel. 3) Snuoperasjonen mot Ranheim i OBOS-ligaen. Stemningen var elektrisk og vi var på vei mot helt andre ting enn nedrykk. Her kan du gjenoppleve Ranheim-kampen.

- Din beste kamp personlig?
- Borte mot Brumunddal i 2010. Jeg ble mannsmarkert av en tidligere England-proff, men alt fløyt den dagen. Fikk til alt jeg prøvde på.

- Seieren som smakte best?
- Hjemme mot Tromsdalen i 2015. Uten tvil!

- Det kjipeste tapet?
- Det var for så vidt ikke et tap, men overtidsmålet vi slapp inn mot Fredrikstad i fjor er nok den som har sitti lengst inne. Surt fortsatt.

Se høydepunkter fra FFK-kampen.

- Topp 3-scoringer?
- En kjipp hjemme mot Brumunddal i 2010, og en ny kjipp på Lerkendal med Hønefoss i 2012 kommer nok høyest. Samt en av druserne mot Levanger i fjor (klarer ikke velge meg ut en).

Levanger-målene ser du her!

- Hva kommer du til å savne mest ved a-lagsmiljøet?
- Det er en klisje, men garderoben. Vitsene til Kisse, sangstemmen til Cato, kverruleringen til Stian. Mye å ta av. Selv om jeg de siste årene har farta kjapt inn og ut av den for å rekke å hjelpe til hjemme er garderobefølelsen det vakreste og fineste med å spille fotball. Også bussturer og bondebridge på hoteller vil bli savnet. Så kommer jeg selvsagt til å savne å spille fotball på et ganske høyt nivå. Mestringsfølelse og det å få til noe som et lag.

- Hva kommer du til å savne minst?
- Følelsen av å ha tapt en kamp. Den har vokst og blitt verre for hvert år som går, så det skal bli godt å slippe.

- Legger du skoa helt på hylla, eller er det bare a-lagsskoa som skal hvile?
- Kun a-lagsskoa. Jeg har planer om å spille litt futsal, og så er jeg endelig gammel nok til å spille oldboys så da er planen å gå inn der.

Møt opp til kamp på lørdag kl. 13 for å se Doff i aksjon på a-laget for siste gang. KFUM møter Finnsnes i siste serierunde.
©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift