- Vil gi Kåffa et stort løft

Carl-Erik Torp klar for KFUM-kameratene.

KLAR FOR KFUM: Carl-Erik Torp kler de rød og hvite Brann-setene på stadion i Bergen godt, men vi gleder oss til å få han i gang i Kåffa. Foto: Brann.no

Det er bra gjennomtrekk i fotballens overgangsvindu om dagen, både nasjonalt og internasjonalt. I dag kan også KFUM presentere en overgang vi er veldig stolte av:

Carl-Erik Torp går fra Brann - og blir ny utviklingssjef i KFUM!

Carl-Erik, som opprinnelig er fra Kolbotn, spilte i Kåffa som gutt- og juniorspiller på klubbens gode 84-årgang. Siden gikk turen til Oslo Øst, Manglerud og Kongsvinger før han havnet i Brann før 2011-sesongen. I Brann-trøya markerte han seg raskt og var sentral i å spille klubben til cupfinale det året. Men cupfinalen skulle han aldri få oppleve da han i september samme år segnet om med hjertestans i en bortekamp mot Sogndal.

Livet ble reddet, men det var raskt klart at karrieren som toppspiller var over. Dermed ble det med 26 kamper i Brann-trøya. Carl-Erik ble imidlertid tilbudt jobb i Branns utviklingsavdeling og har der de siste sju årene jobbet med spillerutvikling.

I Brann har han trent gutter 16 (2012), gutter 14 (2013), U-gruppen (2014-2016) og gutter 16 igjen nå i år.

- Spesielt med Kåffa
klubbens hjemmeside ble det i går formiddag offentliggjort at livet som Brann-mann er over etter sesongen for Carl-Erik.

Det er savnet etter Østlandet og nærhet til familie og nettverk som gjør at han flytter med kone og barn til Oslo i løpet av høsten. Og så legger ikke 32-åringen skjul på at når han først skal avslutte i en klubb som han har blitt veldig glad i, så synes han det er forlokkende å komme «hjem» til KFUM.

- Selv om jeg var vært i noen klubber, så er det ikke noe tvil om at det er noe spesielt med denne klubben: «En gang Kåffa-gutt, alltid Kåffa-gutt!» Jeg har jo spilt litt futsal for KFUM etter at jeg dro herfra, og så har jeg fortsatt mange bekjente i og rundt klubben som jeg ser fram til å jobbe med og være mer sammen med, sier Carl-Erik.

- Godt rustet
Han innrømmer at det har vært spesielt - og morsomt - å følge KFUM fra utsiden de siste årene. Det er en ganske annen klubb han kommer til nå enn den han forlot for over ti år siden.

- Det er utrolig imponerende det en har fått til. Med spill i OBOS-ligaen, en tydeligere spillestil og en utvikling i topp og bredde. Jeg blir trigget av de planene jeg har blitt presentert for og de ambisjonene klubben har. Jeg mener klubben har en unik mulighet og er veldig godt rustet med all den kompetansen som finnes i klubben og med den tydelige identiteten klubben har, sier Carl-Erik.

Han er overbevist om at det blir ganske annerledes å jobbe i en breddeklubb som KFUM kontra en toppklubb som Brann, men akkurat det er noe av det han gleder seg til.

- Jeg har lært utrolig mye i Brann, og ser nå fram til å jobbe litt bredere og mer helhetlig enn det jeg har gjort som lagstrener der.

- Vil gi Kåffa et stort løft
Daglig leder Thor-Erik Stenberg ser veldig fram til å få med Carl-Erik på laget.

- Det er en gledens dag for oss i KFUM. Med Carl-Erik på plass vil vi forsterke oss ytterligere på sport. I tillegg til at vi allerede har mye kompetanse i staben, så har vi med økt stillingsbrøk for Kristian Rem og Jørgen Isnes på fulltid fra 1. august et fantastisk team som vil gjøre oss i stand til å ta nye steg i å utvikle et helhetlig tilbud, både på jente- og guttesiden. Vi har mange store og sterke årganger på gang i klubben og de fortjener et godt tilbud, det er jeg trygg på at vi nå kan gi, sier Stenberg.

- Carl-Erik har solid spillererfaring og bringer med seg kunnskap om hvordan en driver spillerutvikling i en av landets største og beste fotballklubber. Det er klart det vil gi oss et stort løft. Og så er det i tillegg utrolig kjekt og betryggende at vi kan styrke oss innen sport med ressurser som kjenner klubben så godt fra før. Denne ansettelsen er del av vår langsiktige strategi for å utvikle klubben på alle områder.

Det er foreløpig ikke helt klart når Carl-Erik tar med seg flyttelasset til Oslo, men han har sagt han skal avslutte G16-serien med Brann som strekker seg et stykke ut i oktober. Det betyr trolig at han trer inn i sin nye rolle som utviklingssjef i KFUM-kameratene Oslo en gang i november.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift